Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken.

 

Stress is in principe ook gezond, het is een natuurlijke reactie waarbij je lichaam jou in staat van paraatheid brengt wanneer je voor een lastige situatie of gebeurtenis staat. Jouw hartslag en ademhaling versnellen en de spieren spannen zich aan om jou in staat te stellen deze situatie de baas te kunnen zijn.

Omdat dit jouw lichaam enorm veel energie kost, moet je wel tijdig ontspannen.

 

En daar gaat het nogal eens mis…

 

1 op de 10 mensen heeft langdurig last van stress en spanningen en ondervindt daarbij lichamelijke en geestelijke klachten.

 

Voorbeelden van langdurige stresssituaties zijn:

  • een constant te hoge werkdruk
  • problemen op het werk
  • spanningen in het gezin door ziekte of ruzies

Als je daar verkeerd mee omgaat kun je overbelast en uitgeput raken, of erger nog: je raakt overspannen of krijgt een burn-out.


Reiki is zelfheling een natuurlijke geneeswijze wat betekent:

Rei = Universele Ki = levensenergie.

Het is zo oud als de mensheid zelf.

 

Alles wat leeft heeft die energie nodig, om te  kunnen leven, groeien en herstellen.

Reiki is ongrijpbaar, het is niet tastbaar of zichtbaar. Het is hooguit voelbaar en werkt voor iedereen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Je hoeft niet in Reiki te geloven om resultaat te boeken, het werkt toch wel net zoals je niet aan je zelf genezingsmechanisme hoeft te denken om bijv. een schaafwond te laten genezen.

 

Door de handen op of boven het lichaam te leggen, gaat de energie door heel het lichaam stromen waardoor blokkades worden verwerkt en zwakke plekken in het energiesysteem versterkt worden.

Reiki is energie en geeft kracht en liefde, die ons voortdurend nieuwe impulsen geeft in onze persoonlijke groei op een zéér verrassende wijze.